KookJij

Luikse salade

De Luikse salade is een lauwwarme salade en bestaat uit aardappel, sperziebonen, spek en eieren. Een heerlijke maaltijdsalade. Ook lekker met mijn Luikse gehaktballen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Europese
Bron: ergens op internet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luikse salade te bereiden

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel de aardappelen en snij ze in blokjes of schijfjes.
  2. Kook de sperziebonen beetgaar.
  3. Kook de eieren niet al te hard.
  4. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
    Snij het spek in fijne reepjes.
  5. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de gesnipperde sjalotjes eraan toe en bak mee tot glazig. Blus af met de azijn. Roer de mosterd erdoor en maak op smaak peper en honing of suiker.
  6. Meng de beetgaar gekookte sperziebonen, peterselie en de aardappelblokjes door de spekreepjes. Proef of er nog zout of peper door moet.
  7. Pel de (bijna) hardgekookte eitjes en snij ze in helften. Schik de eitjes op de schotel.
  8. Strooi een snuifje zeezout over de eitjes en serveer de lauwe salade

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ooit at ik een dergelijke salade in het Belgische Luik. Toen kwam ik dit recept op internet tegen. Een voedzame en erg lekkere salade. Heerlijk op warme dagen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst