KookJij

Grote champignons gevuld met pittige brie walnoten en honing

Leuk voorgerecht met weinig werk en goed voor te bereiden. De champignons die ik ga vullen pocheer ik vooraf altijd eerst in een lekkere kruidenbouillon. Als je rauwe champignons zo in de oven doet vind ik ze vaak wat droog.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grote champignons gevuld met pittige brie walnoten en honing te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de steeltjes uit de champignons en hak de steeltjes heel fijn.
  3. Brie in kleine blokjes snijden.
  4. Walnoten grof hakken (4 mooie walnoten apart houden).
  5. De hoedjes van de champignons schoonmaken met een stukje keukenrol.
  6. ½ liter water aan de kook brengen en hierin de kruidenbouillon tablet oplossen. Doe de champignonhoedjes in de bouillon en laat ze plm. 10 minuten in de bouillon pocheren (tegen de kook aan). Laat de champignonhoedjes goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  7. 1 eetlepel olijfolie verhitten in de Koekenpan. De sjalot-snippers en de knoflooksnippers glazig bakken in de olie. Gehakte champignonsteeltjes toevoegen en even meebakken tot ze lekker zacht zijn en beetje laten afkoelen.
  8. Blokjes brie en walnoten door uitjes/knoflook/steeltjes roeren en op smaak maken met peper, zout en eventueel paar druppels tabasco of wat cayennepeper.
  9. Smeer de ovenschaal in met wat boter of olijfolie. Zet de champignonhoedjes in de ovenschaal. Vul ze met het brie/walnotenmengsel. Verdeel de honing over de champignons. Bestrooien met wat pittig belegen kaas.
  10. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Na ongeveer 20 minuten zijn de champignons klaar (moeten goudbruin zijn)

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Voor dit recept kun je ook heel goed een restje Franse kaas gebruiken. Ik heb dit keer een lekkere pittige boerenbrie gebruikt, maar je kunt ook diverse restjes kaas hiervoor gebruiken
Serveer ze warm op een bordje bijvoorbeeld met wat aangemaakte sla.
Ik had er nog wat rolletjes rauwe ham gevuld met roomkaas en bieslook bij geserveerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst