Recept
« Terug naar recepten
Witlof met appel en brie
PT30M
Witlof met appel en brie
Een lekkere variatie op de standaard witlof met ham en kaas is deze witlof
met appel en brie, afgemaakt met tijm en walnoten en een beetje honing
(die was ik deze keer vergeten, volgende keer beter) Echter zonder de
honing was het sowieso ook al voor herhaling vatbaar.
Dit gerecht maakte deel uit van ons kerstdiner 2019.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Lekker en simpel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof met appel en brie te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de witlofstronkjes. Snij een dun plakje van het kontje van de stronkjes en snij ze daarna in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern maar laat de stronkjes zo goed mogelijk 'heel'.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan. Leg de halve stronkjes met de platte kant in de pan en bak dit aan voor 2 minuten op middelhoog vuur.
- Doe de deksel op de pan en smoor de witlof nog zo'n 4 minuten zodat ze nog wat verder garen. Haal de stronkjes uit de pan en leg ze met de platte kant omhoog in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat zout, verse zwarte peper en een theelepel tijm. Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de witlof. Verdeel daarna de in plakjes gesneden brie over de witlof en bestrooi het geheel met nog wat peper en de rest van de tijm. Hak een handje walnoten fijn en strooi dit over de brie.
- Doe de witlof met appel en brie in de oven gedurende 10 minuten of totdat de brie lekker gekleurd en gesmolten is. Haal de witlof met appel en brie uit de oven en maak het geheel af met wat honing.