KookJij

Eendenborst sauerbraten ( zoet-zure saus)

Mijn lekkerste eendenborst-recept. Ook volgens onze gasten. Het is wat bewerkelijk maar dat is het zeker waard. Denk aan de marinadetijd van 24 uur
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Essen und Trinken 2-2004
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst sauerbraten ( zoet-zure saus) te bereiden

  1. Uien pellen en in grove stukken snijden. Gember schillen en in schijfjes snijden. Sinaasappel goed wassen. Schil dun afsnijden en sap uitpersen.
  2. Groenten in 2 eetl olie 2 minuten garen. Kruiden, gember en sinaasappelschil toevoegen. Afblussen met rode wijn en sinaasappelsap en gevogeltefond erbij gieten. In open pan bij sterke hitte tot de helft inkoken.
  3. 1 dl azijn toevoegen en nog een keer aan de kook brengen. Af laten koelen.
  4. Vel van eendenborst kruislings insnijden. Met het vel naar boven in de marinade leggen en met folie bedekt plm. 24 uur marineren.
  5. Volgende dag de rozijnen in het restant azijn leggen.
  6. Oven voorverwarmen op 200 grden boven- en onderwarmte..
  7. Eendenborst uit de marinade nemen, goed afdrogen. Marinade met groenten en kruiden door een zeef gieten. Vocht opvangen (plm. 4 dl).
  8. Eendenborst kruiden met peper en zout. In 2 eetl
  9. Eendenborst met vel naar boven op de
    groenten leggen. plm. 12-15 minuten bakken in het midden van de oven.
  10. Eendenborst uit de oven halen, in aluminiumfolie wikkelen en warm houden.
  11. Saus door een zeef in een pan gieten, aan de kook brengen en met maizena of aardappelmeel binden.
  12. Rozijnen met de azijn in de saus doen.
  13. Eendenborst in plakken snijden en met de saus serveren.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Heerlijk met aardappel-knolselderij-puree, haricots verts met hazelnoten, halve appeltjes uit de oven, rode kool, gekaramelliseerde sjalotjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst