Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst sauerbraten ( zoet-zure saus)
PT60M
Eendenborst sauerbraten ( zoet-zure saus)
Mijn lekkerste eendenborst-recept. Ook volgens onze gasten. Het is wat bewerkelijk maar dat is het zeker waard.
Denk aan de marinadetijd van 24 uur
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Essen und Trinken 2-2004
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst sauerbraten ( zoet-zure saus) te bereiden
- Uien pellen en in grove stukken snijden. Gember schillen en in schijfjes snijden. Sinaasappel goed wassen. Schil dun afsnijden en sap uitpersen.
- Groenten in 2 eetl olie 2 minuten garen. Kruiden, gember en sinaasappelschil toevoegen. Afblussen met rode wijn en sinaasappelsap en gevogeltefond erbij gieten. In open pan bij sterke hitte tot de helft inkoken.
- 1 dl azijn toevoegen en nog een keer aan de kook brengen. Af laten koelen.
- Vel van eendenborst kruislings insnijden. Met het vel naar boven in de marinade leggen en met folie bedekt plm. 24 uur marineren.
- Volgende dag de rozijnen in het restant azijn leggen.
- Oven voorverwarmen op 200 grden boven- en onderwarmte..
- Eendenborst uit de marinade nemen, goed afdrogen. Marinade met groenten en kruiden door een zeef gieten. Vocht opvangen (plm. 4 dl).
- Eendenborst kruiden met peper en zout. In 2 eetl
- Eendenborst met vel naar boven op de
groenten leggen. plm. 12-15 minuten bakken in het midden van de oven. - Eendenborst uit de oven halen, in aluminiumfolie wikkelen en warm houden.
- Saus door een zeef in een pan gieten, aan de kook brengen en met maizena of aardappelmeel binden.
- Rozijnen met de azijn in de saus doen.
- Eendenborst in plakken snijden en met de saus serveren.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk met aardappel-knolselderij-puree, haricots verts met hazelnoten, halve appeltjes uit de oven, rode kool, gekaramelliseerde sjalotjes.