KookJij

Wildgoulash met St. Hubertus wildkruiden

Een stevige goulash met wild. Vol van smaken en met bijzondere ingrediënten zoals de St. Hubertus wildkruiden. Behalve deze vrij onbekende kruidenmelange heb ik ook een kruidenbitter in combinatie met een donker biertje gebruikt in deze wildgoulash. Allemaal heftige smaken die het erg goed doen bij de stevige wildsmaak. Even ter verduidelijking voor de mensen die nooit van St. Hubertus hebben gehoord; dit is de patroonheilige van de jacht.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wildgoulash met St. Hubertus wildkruiden te bereiden

  1. Verwarm de pan met dikke bodem en bak hierin eerst de spekblokjes daarna het in blokjes gesneden (niet te klein) vlees. Als het vlees rondom bruin is voeg je gehakte knoflook en de uien in halve ringen toe.
  2. Bak de uien en de knoflook mee tot ze glazig zijn en voeg dan het paprikapoeder en de St. Hubertus kruidenmix toe.
  3. Roer alles goed door elkaar en laat het even sudderen.
  4. Voeg dan de tomatenpuree, de kruidenbitter, het bier en de warme bouillon toe zodat al het vlees onder staat.
  5. Laat dit geheel ongeveer 1 ½ uur zachtjes sudderen. Let op dat er voldoende vocht in de pan blijft en voeg zonodig nog een beetje bouillon toe. Roer tussendoor een paar keer goed om zodat het geen kans krijgt om aan te branden.
  6. Snij de paprika en champignons in stukken en bak deze even snel aan in de wok.
  7. Voeg de groenten bij het vlees en laat dit samen nog ongeveer een uur zachtjes sudderen.
  8. Maak indien nodig nog op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Het recept voor de St. Hubertus wildkruiden vind je hier (kopiëren en plakken) https://www.kookjij.nl/recepten/wildkruiden-st-hubertus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst