Heel veel kilo's pruimen (kwetsen) van mijn buurvrouw gekregen. Wat kun je er allemaal mee?
Jam,s taarten? Deze keer ook maar eens pruimen ingemaakt. Een succes. Iedere avond genieten we van een lekker glaasje ingemaakte pruimen. De pruimen zijn heerlijk over ijs of pudding.
De ingemaakte pruimen blijven zeker een jaar lekker.
De hoeveelheid potten is afhankelijk van de grootte van de potten die je kiest.
Geef eens een lekkere pot pruimen als cadeautje met Sinterklaas of Kerstmis. Altijd een leuk cadeau uit eigen keuken.
Recept
« Terug naar recepten
Pruimen ingemaakt in rode wijn en rum
PT30M
Pruimen ingemaakt in rode wijn en rum
Pruimen inmaken is niet moeilijk en heel lekker over ijs, pudding of gewoon genieten in een glaasje en oplepelen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimen ingemaakt in rode wijn en rum te bereiden
- Potten en deksels vullen met kokend water en op hun kop even uitlekken.
- Pruimen wassen, Halveren, pit verwijderen.
- Pruimen met wijn, suiker en kaneelstokje aan de kook brengen. Plm. 5 - 10 minuten borrelend laten koken. (Niet te lang de pruimen mogen niet te zacht worden). Van het vuur afhalen.
- Rum toevoegen. Goed doorroeren en direct in de nog warme potten doen en afsluiten.