KookJij

Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)

Altijd weer op zoek naar nieuwe combinaties en zo ontdekte ik deze heerlijke variant. Ik heb hier een XXL portie gemaakt omdat dit met (bijna) dezelfde moeite gaat. Je kunt de hoeveelheden heel gemakkelijk halveren. De verhouding die ik heb aangehouden is 1 suiker (geleisuiker speciaal) op 3 delen vruchten. TIP: Als je liever geen alcohol gebruikt kun je dit vervangen door sap
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap) te bereiden

  1. Was de bessen en de pruimen en snij de pruimen in stukjes,schillen hoeft niet en doe ze samen in een grote pan.
  2. Voeg het water en de likeur toe en breng dit geheel aan de kook.
  3. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de suiker toe.
  4. Nadat de suiker erbij gedaan is hoeft dit nog maar een paar minuutjes zachtjes te pruttelen zodat de suiker goed gesmolten en opgenomen is.
  5. Schep, eventueel met behulp van een trechter, de jam in schone (gesteriliseerde) potten, draai het deksel er goed strak op en zet ze ongeveer 10 minuten op de kop.
  6. Draai ze naderhand weer om en controleer of ze vacuüm zijn.
  7. Bewaar de jampotten bij voorkeur op een koele en donkere plaats en als ze eenmaal geopend zijn in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst