KookJij

Kwarktaart met limoen

Met verjaardagen hier in huis wordt er vaak kwarktaart gemaakt. Gewoon omdat iedereen die altijd lekker vind en omdat het zo simpel te maken is. Bovendien heb je er maar weinig ingrediënten voor nodig. Ik kan me nog herinneren dat ik die vroeger altijd met een bodem van lange vingers maakte. De bodem is door de jaren heen veranderd, de rest van het recept trouwens ook. Omdat ik deze keer ook een glutenvrije taart wilde maken kwam ik op het idee om de bodem maar weer eens op de oude manier met (glutenvrije) lange vingers te maken. Een bodem van lange vingers klinkt heel oubollig maar het werkt erg gemakkelijk en het smaakt prima. Ook met glutenvrije lange vingers.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwarktaart met limoen te bereiden

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel de lange vingers over de bodem van de springvorm, breek er eventueel een paar in stukjes om de hoekjes mee op te vullen.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Rasp van 2 limoenen de schil af. Alleen het groene gedeelte. Pers alle drie de limoenen uit.
  4. Verwarm het limoensap en los de uitgeknepen gelatine erin op (goed doorroeren).
  5. Klop de slagroom met de suiker stijf.
  6. Meng de kwark en de slagroom door elkaar en voeg het limoensap met de gelatine er in een dun straaltje aan toe. Voeg daarna ook de geraspte limoenschil toe. Goed mengen.
  7. Giet dit mengsel voorzichtig uit over de lange vingers. (Als je dit te snel doet kunnen de lange vingers naar boven komen drijven).
  8. Laat de taart tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.
  9. Garneer de taart met schijfjes limoen. Eventueel kun je ook blaadjes verse munt gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst