KookJij

Supersimpele maar superlekkere appeltaart

Ik weet het, er zijn honderden recepten van appeltaart en iedereen heeft zo zijn/haar eigen recept en voorkeur. Ik ben ook echt niet zo arrogant om te menen dat deze appeltaart lekkerder is dan de vele andere recepten die er zijn. Maar dit is het recept dat mijn dochter altijd zo gewoon uit de losse pols maakt en waar iedereen die bij ons op verjaardagen komt altijd reikhalzend naar uitkijkt. Dus voor iedereen waarvoor we elke keer het recept op een kattebelletje neer moeten krabbelen en voor alle anderen gegadigden is hier dan het zoveelste appeltaart recept.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Supersimpele maar superlekkere appeltaart te bereiden

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes (of schijfjes)
    doe de suiker, kaneel en rozijnen erdoorheen en zet dit in de koelkast totdat je het nodig hebt.
  2. Doe het bakmeel, suiker, boter, kaneel en zout in een kom, snijd de boter in stukjes en voeg de melk toe.
    Kneed de massa zo vlug mogelijk met een koele hand tot een samenhangend deeg (gebruik in het begin even de mixer met deeghaken want anders blijft alles aan je handen plakken).
    Bestuif de aanrecht met bloem en rol 2/3 deel van het deeg uit tot een grote ronde plak.
  3. Bedek hiermee de bodem en zijkanten van een ingevette springvorm (26 cm).
    Doe nu het appelmengsel op de deegbodem.
    Rol de rest van het deeg uit en snijd hiervan repen en leg die kruislings op de appels.
    Klop het ei en bestrijk hiermee de repen.
    Strooi er eventueel een beetje kristalsuiker overheen.
    Bak de taart 70 minuten in de onderste helft van een voorverwarmde oven op 200 graden.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Het lekkerste smaakt de taart lauwwarm en eventueel met een dot slagroom of een beetje poedersuiker of als nagerecht met een bolletje ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst