Een heerlijke frisse taart. Voor Pasen versieren met paasdecoraties.
Niet inbegrepen is de tijd, dat de taart in de koelkast moet opstijven.
Recept
« Terug naar recepten
Limoncello Paastaart
PT35M
Limoncello Paastaart
Deze taart zag ik eens op Keukenliefde en heb hem gemaakt vorig jaar met
Pasen. De taart zelf is in ongeveer 20 minuten klaar .. ... mijn ervaring was,
dat ik alsnog té snel het mengsel op de lange vingers goot. Frustatie alom,
want enkele kwamen boven drijven.Dat is wel goed gekomen, maar het
had niet zo hoeven zijn. Dit jaar plan ik hem weer met Pasen en...zoals het
gezegde : Al doende leert men " , zal ik nog langzamer gieten. Toch nog
goed gekomen ...... en de taart? Ja die was heerlijk en door de kwark niet
machtig.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limoncello Paastaart te bereiden
- Beleg de bodem van een met boter ingevette springvorm van 24 cm met de lange vingers met de suikerkant naar boven .
- Besprenkel de lange vingers rijkelijk met de limoncello en laat even intrekken.
- Rasp de schil van de 2 citroenen en zet dat even apart.
- Pers de 2 citroenen uit.
- Week de 10 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
- Warm de limoncello met het citroensap in een steelpannetje. PAS OP ! LAAT NIET KOKEN.
- Haal de pan van het vuur .
- Knijp de gelatine uit en los deze op in het limoncello- citroenmengsel.
- Laat even iets afkoelen. Roer in een kom de suiker, kwark en de helft van de citroenschil door elkaar en voeg het gelatinemengsel toe.
- Werk alles goed door elkaar. Voeg als laatste de stijf geklopte slagroom toe en werk dit ook door het mengsel.
- Schenk uiterst voorzichtig beetje voor beetje het mengsel op de lange vingers, zodat ze te tijd hebben zich "vol" te zuigen.
- Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Versier de taart vlak voor serveren naar eigen inzicht en geniet.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Petra Wiggers zegt:
Lidy Berkx zegt:
Ik ben zeer benieuwd, wat je ervan vindt. Groetjes Lidy en dankjewel voor het favoriet zetten.