Recept
« Terug naar recepten
Bramen stracciatella kwarktaart
PT30M
Bramen stracciatella kwarktaart
Met deze variant heb ik een ouderwets recept weer nieuw leven
ingeblazen.
Als je eenmaal een goed basisrecept hebt is het ook heel makkelijk om
daar nieuwe variaties op te bedenken. Zo ben ik dus op deze heerlijke taart
gekomen.
Door glutenvrije brownies (of chocoladecake ) te gebruiken heb je meteen
ook nog eens een glutenvrije uitvoering zodat ik op mijn feestjes er
iedereen mee kan verblijden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bramen stracciatella kwarktaart te bereiden
- Week de gelatine in koud water.
- Kook 250 gram bramen met de jam, suiker en likeur ongeveer 5 tot 10 minuten en laat het daarna een beetje afkoelen.
- Snij intussen de brownies in dunne reepjes en verdeel ze over de springvorm, die je van te voren bekleed met bakpapier.
- Los de geweekte gelatine op in de warme vruchtenmassa. Knijp daarvoor een voor een de blaadjes gelatine goed uit en roer ze goed door de vruchtenmassa zodat ze goed oplossen. Laat dit mengsel nog even een beetje verder afkoelen.
- Klop intussen de slagroom en voeg er de kwark aan toe.
- Voeg dan het lauwwarme vruchtenmengsel toe aan het kwark/slagroom mengsel en roer het goed door elkaar.
- Giet dit voorzichtig op de bodem en zet het in de koelkast. Laat het zeker een paar uur opstijven (mag gerust een hele nacht).
- Als de taart goed opgesteven is garneer je met de achtergehouden bramen.