KookJij

Aardbeientiramisu

Aardbeien zijn lang verkrijgbaar dus kun je ook lang smullen van deze heerlijke tiramisu. Als ik de tiramisu alleen voor volwassenen maak gebruik ik in plaats van de appelsap ook weleens een lekker dessertwijntje (of ik doe een scheut amaretto door de appelsap). Extra lekker om datzelfde dessertwijntje er dan ook bij te serveren natuurlijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeientiramisu te bereiden

  1. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de “gewone” suiker (net niet helemaal) stijf en meng de mascarpone en de jam erdoorheen.
  2. Doe de appelsap in een bord, doop er (kort) de lange vingers in en leg ze onder in de schaal.
  3. Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk het glad.
  4. Daarna weer een laag lange vingers (die kort in de appelsap gedoopt zijn) en dan de andere helft van het mascarponemengsel.
  5. Verdeel de aardbeien eroverheen en bestrooi het geheel met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst