- Voor een mooier resultaat is het handig om de stukken peer per peer apart te houden zodat je de peer weer kunt opbouwen met dezelfde stukjes, scheelt weer wat gepuzzel. Neem het liefst grote rijpe peren voor dit dessert.
- In plaats van karamelsaus kan je het natuurlijk ook met een andere saus maken, bijvoorbeeld een chocolade of vanillesaus.
- Tijdens het kerstdiner is de naam van het recept natuurlijk 'Kerstboom van peer met noten en karamelsaus' ;)
Recept
« Terug naar recepten
Torentje van peer met noten en karamelsaus
PT30M
Torentje van peer met noten en karamelsaus
Heerlijke combinatie van peer, noten, dadels en karamelsaus.
Recept van:
Nadine
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
1. Kook Ook 2. Taarten en salades
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Torentje van peer met noten en karamelsaus te bereiden
- Smelt de suiker in een steelpan met dikke bodem op een laag vuur. Draai het vuur iets hoger en verhit het suikerstroopje, zonder te roeren, tot een goudbruine karamel. Neem de pan van het vuur en roer 300 ml van de melk en 300 ml slagroom erdoor. Blijf roeren tot de karamel volledig in de melk is opgenomen.
- Meng in een kom de maïzena met de rest van de melk en slagroom en roer het mengsel door de saus. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de saus, onder af en toe roeren, afkoelen.
- Schil de peren en snijd ze in stukken. Snijd de dadels in kleine stukjes. Stamp de hazelnoten en walnoten fijn in een vijzel.
- Verdeel de stukken peer over 8 schaaltjes. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met een beetje vanillesuiker. Leg de stukjes dadel en fijngestampte noten erop. Serveer met de karamelsaus en dien de torentjes direct op.
Nadine zegt: