KookJij

Witlofschuitjes met peer, noten en geitenkaasdressing

Een frisse witlofsalade die niet alleen wordt gegeten als voorgerecht maar ook als bijgerecht. De zachte geitenkaas wordt gepureerd met o.a. room.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Geen idee hoe ik aan dit recept ben gekomen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofschuitjes met peer, noten en geitenkaasdressing te bereiden

  1. Geitenkaas pureren met azijn, slagroom, olie en mosterd tot een gladde dressing.
  2. Noten grof hakken.
  3. Haal mooie blaadjes van de struikjes witlof en leg die in stervorm op de borden.
  4. Snij de rest van de witlof ragfijn.
  5. Schil de peren. Haal het klokhuis eruit , Snij de peren in smalle reepjes.
  6. Schep witlof en peren luchtig door elkaar. Besprenkel met citroensap.
  7. Schep de salade in het midden van de witlofster op de borden.
  8. Verdeel de dressing over de salade. Strooi de noten erover.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Kan ook met fijngesneden witlof . Net zo lekker, maar dan ziet het er niet zo mooi uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst