KookJij

Hartige Paardebloemensla

Een heerlijk hartige paardebloemensla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker koken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige Paardebloemensla te bereiden

Bak de spekblokjes uit in de olijfolie in een koekenpan op laag vuur tot ze knapperig zijn.
Bak de laatste minuut het knof­look mee.
Blus af met de azijn.
Lepel de spekblokjes met azijn over de paardebloemblaadjes en dien deze bijzondere sla snel op.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Gratis groente, wel plukken waar geen verkeersdrukte is.
Volgende keer maak ik iets met vlierbessen en vlierbloesem.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Wat vreselijk leuk zulke reacties. Echte verhalen!! Ik kom ook recepten tegen van vlierbloesem en -bessen, maar dat zal wel meer in gebruik zijn. Meneer Frans, bedankt voor uw autentieke verhaal, ik wist niet dat de naam voor paardebloemsla ook molsla is. Vriendelijke groet Hans:):):)
flavia

flavia zegt:
Onze vroegere achterburen, maakten ook nog altijd molsla van paardenbloemen. En dat was nog niet zo lang geleden. Zelf heb ik het niet geprobeerd.
Anna

Anna zegt:
Deze reactie is niet van mij, maar met toestemming van dhr. Frans plaats ik dit leuke stuk bij jouw recept.
"Ik ben Frans van Mulken, oud 86 jaar, wonende te Sittard.
Ik heb een abonnement op uw nieuwsbrieven en werk met uw app op mijn iPad.
Ik las vandaag in uw nieuwsbrief met als toegevoegd recept Paardebloemensla.
Deze sla was mij bekend omdat mijn moeder deze maakte in de oorlog 1940-1945.
Mijn vader had in de tuin ontdekt dat onder een molshoop een vergeelde paardenbloem stond.
Mijn moeder maakte de blaadjes schoon en deed daar een zelfgemaakte dressing op. Smaakte overigens heerlijk.
De ontdekking had tot gevolg dat mijn vader regelmatig paardebloemen bedekte met grond om nieuwe oogst te krijgen.
Mijn moeder gaf aan deze sla de naam “Molsla”
Ik vond dit verhaal interessant om te reageren."

Zo leren we van elkaar, nietwaar?:D
Groetjes,
Anna.
hns

hns zegt:
Hoi beste Liske, hierbij het antwoord van een expert (vriend van mij). De bloemen en de blaadjes zijn eetbaar! De bloemstelen ontraadt hij! Hoop dat dit voldoende is. vrnd groet
Hans en m'n Baardagaam, die ze ook lekker vindt! :):)
Liske

Liske zegt:
Het lijkt me mooi om er een paar paardebloemen bij te leggen: zijn deze ook eetbaar of alleen de blaadjes? Ik gebruik momenteel ook oost-indische kers in salades!
lilith

lilith zegt:
Leuk! Ik hou hiervan.