Gratis groente, wel plukken waar geen verkeersdrukte is.
Volgende keer maak ik iets met vlierbessen en vlierbloesem.
Recept
« Terug naar recepten
Hartige Paardebloemensla
PT20M
Hartige Paardebloemensla
Een heerlijk hartige paardebloemensla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige Paardebloemensla te bereiden
Bak de spekblokjes uit in de olijfolie in een koekenpan op laag vuur tot ze knapperig zijn.
Bak de laatste minuut het knoflook mee.
Blus af met de azijn.
Lepel de spekblokjes met azijn over de paardebloemblaadjes en dien deze bijzondere sla snel op.
Bak de laatste minuut het knoflook mee.
Blus af met de azijn.
Lepel de spekblokjes met azijn over de paardebloemblaadjes en dien deze bijzondere sla snel op.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
Anna zegt:
"Ik ben Frans van Mulken, oud 86 jaar, wonende te Sittard.
Ik heb een abonnement op uw nieuwsbrieven en werk met uw app op mijn iPad.
Ik las vandaag in uw nieuwsbrief met als toegevoegd recept Paardebloemensla.
Deze sla was mij bekend omdat mijn moeder deze maakte in de oorlog 1940-1945.
Mijn vader had in de tuin ontdekt dat onder een molshoop een vergeelde paardenbloem stond.
Mijn moeder maakte de blaadjes schoon en deed daar een zelfgemaakte dressing op. Smaakte overigens heerlijk.
De ontdekking had tot gevolg dat mijn vader regelmatig paardebloemen bedekte met grond om nieuwe oogst te krijgen.
Mijn moeder gaf aan deze sla de naam “Molsla”
Ik vond dit verhaal interessant om te reageren."
Zo leren we van elkaar, nietwaar?:D
Groetjes,
Anna.
hns zegt:
Hans en m'n Baardagaam, die ze ook lekker vindt! :):)
hns zegt: