Recept
« Terug naar recepten
Hoogzomersoepje met nectarines en rode bessen
PT25M
Hoogzomersoepje met nectarines en rode bessen
Een heerlijk hoogzomersoepje met nectarines en rode bessen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hoogzomersoepje met nectarines en rode bessen te bereiden
Was de vruchten en snij de nectarines in twee.
Snijd het vanillestokje in twee. Doe het water, de suiker, het vanillestokje, het limoensap en de citroentijm in een pot. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost.
Voeg het fruit toe en stoof het fruit voor 5 min., of tot ze zacht worden.
Leg nu de aalbessen in de warme saus. Laat naar keuze afkoelen in de koelkast of hou het warm om te serveren.
Schep de vruchtensoep in ondiepe kommen en voeg naar believen een bolletje ijs, mascarpone of yoghurt toe. Werk af met wat versnipperde munt.
Snijd het vanillestokje in twee. Doe het water, de suiker, het vanillestokje, het limoensap en de citroentijm in een pot. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost.
Voeg het fruit toe en stoof het fruit voor 5 min., of tot ze zacht worden.
Leg nu de aalbessen in de warme saus. Laat naar keuze afkoelen in de koelkast of hou het warm om te serveren.
Schep de vruchtensoep in ondiepe kommen en voeg naar believen een bolletje ijs, mascarpone of yoghurt toe. Werk af met wat versnipperde munt.