Recept
« Terug naar recepten
Kalfsreepjes uit Zürich
PT30M
Kalfsreepjes uit Zürich
Een heerlijk kalfsreepjes uit zürich recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsreepjes uit Zürich te bereiden
Snijd het vlees in reepjes van circa 0,5 cm breed. Snipper de sjalotjes.
Bereiden:
Verhit de boter in een koekenpan en laat de reepjes vlees omscheppend rondom kleuren. Schep ze uit de pan. Laat de sjalot in het braadvet glazig fruiten. Doe het vlees terug in de pan en bestrooi met wat zout en peper. Wie van pittig houdt strooit er nog wat kerrie over. Blus af met de wijn en laat kort koken. Roer er de koksroom of de crème fraîche door en bind de saus met wat allesbinder. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen of rijst. Als groenten passen bijvoorbeeld sla, doperwtjes of broccoli.
Variatie:
De kalfsschnitzel kan eventueel worden vervangen door een kipfiletje of een kalkoenschnitzel.
Bereiden:
Verhit de boter in een koekenpan en laat de reepjes vlees omscheppend rondom kleuren. Schep ze uit de pan. Laat de sjalot in het braadvet glazig fruiten. Doe het vlees terug in de pan en bestrooi met wat zout en peper. Wie van pittig houdt strooit er nog wat kerrie over. Blus af met de wijn en laat kort koken. Roer er de koksroom of de crème fraîche door en bind de saus met wat allesbinder. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen of rijst. Als groenten passen bijvoorbeeld sla, doperwtjes of broccoli.
Variatie:
De kalfsschnitzel kan eventueel worden vervangen door een kipfiletje of een kalkoenschnitzel.