Recept
« Terug naar recepten
Kersenbluf
PT80M
Kersenbluf
Een heerlijk kersenbluf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit een Beatrijs van 1940
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersenbluf te bereiden
Was en ontpit de kersen,wrijf ze daarna met een vork tot moes.
voeg de suiker en de gestampte beschuit bij en laat dit mengsel ca 1 uur staan,tot de suiker goed is doorgetrokken.
Klop vervolgens de eiwitten zeer stijf en schep ze door het vruchtenmoes.
Doe de kersenbluf over in een glazen schaal en serveer direct om het zakken van het eiwit te voorkomen.
voeg de suiker en de gestampte beschuit bij en laat dit mengsel ca 1 uur staan,tot de suiker goed is doorgetrokken.
Klop vervolgens de eiwitten zeer stijf en schep ze door het vruchtenmoes.
Doe de kersenbluf over in een glazen schaal en serveer direct om het zakken van het eiwit te voorkomen.