Recept
« Terug naar recepten
Kip met varkensribbetjes in esdoornsiroop
PT90M
Kip met varkensribbetjes in esdoornsiroop
Een heerlijk kip met varkensribbetjes in esdoornsiroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Nigella Express
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met varkensribbetjes in esdoornsiroop te bereiden
1. Doe de ribbetjes en stukken kip in een paar grote diepvrieszakken of in een schaal.
2. Doe er de rest van de ingrediënten bij en kneed alles goed door elkaar voor je de zakken sluit of de schaal afdekt.
3. Laat dit marineren in de koelkast tot de volgende dag of tot maximaal twee dagen later.
4. Haal de schaal of zakken uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
5. Doe de inhoud van de schaal of zakken in een of twee grote braadsleeën (zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen), zet die in de oven en laat ze een uur en een kwartier bakken. Alles moet lekker kleverig en glinsterend kastanjebruin zijn.
2. Doe er de rest van de ingrediënten bij en kneed alles goed door elkaar voor je de zakken sluit of de schaal afdekt.
3. Laat dit marineren in de koelkast tot de volgende dag of tot maximaal twee dagen later.
4. Haal de schaal of zakken uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
5. Doe de inhoud van de schaal of zakken in een of twee grote braadsleeën (zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen), zet die in de oven en laat ze een uur en een kwartier bakken. Alles moet lekker kleverig en glinsterend kastanjebruin zijn.