Recept
« Terug naar recepten
Boeren - Asperges - Ovenschotel
PT30M
Boeren - Asperges - Ovenschotel
Ik las dit recept op de site van het
aspergecentrum. Met dit idee ging ik aan de slag en heb er mijn eigen draai
en bereidingswijze aan moeten geven. Het beschreven recept was helaas
onvolledig . Bij de ingrediënten stond een ei vermeld en voorts kun je
nergens lezen hoe en waar je het ei moet toevoegen of moet
gebruiken. Bovendien moet je voor het koken van de asperges busseltjes
binden en vervolgens deze na het koken weer los maken ??????? en om
elke asperges een licht uitgebakken spekje rollen. Een nutteloze actie
........Het is toch veel leuker om zo'n busseltje op je bord geserveerd te
krijgen waar de spekjes tussen zitten :)De schotel is verrassend lekker en
hoeft niet meer dan een paar gekookte vastkokende smakelijke
aardappeltjes.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeren - Asperges - Ovenschotel te bereiden
- Leg 5 asperges bij elkaar en bindt het busseltje met kookgaren vast.
- Kook de asperges afhankelijk van de dikte in 1 bouillonblokje kip ( groente)( beet)gaar.
- Bak ondertussen de 10 plakjes gerookt ontbijtspek lichtjes uit.
- Bak de gehalveerde tomaatjes ook even mee.
- Laat op keukenpapier uitdruipen.
- Klop een saus van de crème fraîche met 1 el kookwater van de asperges de helft van de 2 kazen het ... ei :) en het fijn geknipte bieslook.
- Giet de 2 busseltjes asperges voorzichtig af en laat ze goed uitlekken. Verdeel de saus over de licht ingevette bodem van de ovenschaal en leg er de 2 busseltjes naast elkaar in.
- Verdeel de spekplakjes tussen de asperges en de tomaatjes erover.
- Bestrooi met de rest van de kaas en zet 10- 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Garneer eventueel met wat bieslook.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ook lekker met groene asperges.