Recept
« Terug naar recepten
Kipfakkels
PT20M
Kipfakkels
Een heerlijk kipfakkels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfakkels te bereiden
-Snijd de kipfilet's in dunne plakken (hand erop, plat duwen en horizontaal met een scherp vleesmes plakken van ongeveer 1 cm dik snijden.)
-Iedere plak tussen huishoudfolie platter slaan tot je plakjes hebt van ongeveer een halve cm.
-De plakjes in de lengte halveren en insmeren met aromatkruiden.
-Over iedere plak kip een laag pindakaas smeren.
-Bestrooien met taugé en ieder plakje kip dubbelvouwen.
-De repen kip zo op de sateprikkers rijgen dat de naad gesloten blijft.
-Grillen op de bbq tot de kip gaar is (ongeveer 10 minuutjes.) regelmatig omkeren.
-Iedere plak tussen huishoudfolie platter slaan tot je plakjes hebt van ongeveer een halve cm.
-De plakjes in de lengte halveren en insmeren met aromatkruiden.
-Over iedere plak kip een laag pindakaas smeren.
-Bestrooien met taugé en ieder plakje kip dubbelvouwen.
-De repen kip zo op de sateprikkers rijgen dat de naad gesloten blijft.
-Grillen op de bbq tot de kip gaar is (ongeveer 10 minuutjes.) regelmatig omkeren.
Anna zegt: