Recept
« Terug naar recepten
Konijn op Lummense wijze
PT120M
Konijn op Lummense wijze
Een heerlijke marinade voor konijn.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn op Lummense wijze te bereiden
Laat de boven vermelde ingredienten een nachtje en een dagje marineren. Haal het konijn uit de marinade en dep droog, wentel in bloem en bak zeer goed aan. Voeg terug bij de marinade en laat 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Haal het konijn uit de ketel en hou warm vervolgens de marinade zeven door een pasvit terug opwarmen en desnoods bij binden met bruine roux. Serveer deze overheerlijke saus over het konijn en presenteer dit gerecht voor uw tafelgenoten. Heerlijk met puree en groenten naar keuze.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Lekkerbekske zegt:
Hilde Dumont zegt:
Mich zegt:
Lekkerbekske zegt:
Hilde Dumont zegt:
De rode kool spreekt me ook wel aan, nog nooit geprobeerd, zo gauw ik konijn ga klaar maken zal de rode kool van partij zijn. ;-)
Lekkerbekske zegt:
Harry Löhr zegt:
Hilde Dumont zegt: