Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van varkenshaas met peperkoek
PT90M
Stoofpotje van varkenshaas met peperkoek
Een heerlijk stoofpotje met boterzacht vlees!
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van varkenshaas met peperkoek te bereiden
Snij het vlees in stukken.
Ajuin halveren en in schijven snijden.
Sjalotten grof snijden.
Look fijn hakken.
Wortelen in schijfjes snijden.
Champignons in vier snijden.
Bak het vlees bruin aan in boter.
Neem een diepe pan of ketel en laat boter smelten voeg de gesneden groenten toe en bak deze lichtjes aan vervolgens het vlees er bij, kruid deze met de bovenvermelde kruiden en mosterd evenzeer de wijn toevoegen roer dit alles goed onder elkaar, zet het vuur lager en leg de peperkoek als laatste erboven op. Deksel op de pan en laat dit op een zacht vuur stoven. Af en toe eens omroeren. Indien nodig een beetje binden met bruine roux .
Serveer zeer warm bij aardappelen, rijst of pasta .
Ajuin halveren en in schijven snijden.
Sjalotten grof snijden.
Look fijn hakken.
Wortelen in schijfjes snijden.
Champignons in vier snijden.
Bak het vlees bruin aan in boter.
Neem een diepe pan of ketel en laat boter smelten voeg de gesneden groenten toe en bak deze lichtjes aan vervolgens het vlees er bij, kruid deze met de bovenvermelde kruiden en mosterd evenzeer de wijn toevoegen roer dit alles goed onder elkaar, zet het vuur lager en leg de peperkoek als laatste erboven op. Deksel op de pan en laat dit op een zacht vuur stoven. Af en toe eens omroeren. Indien nodig een beetje binden met bruine roux .
Serveer zeer warm bij aardappelen, rijst of pasta .
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
En natuurlijk favo gezet. Gr. Els
Harry Löhr zegt:
Denk dat ik deze binnenkort eens in onze Slowcooker ga maken!
JumJum, heb er nu al zin in!
els zegt:
en hoeveel moet er van de kruiden in theelepels of halve theelepels of ???
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Denisa Vandecasteel zegt:
Maar op deze wijze zou dat wel smakelijker en sappiger zijn.
Het proberen waard.
Ik laat het nog wel weten na de bereiding.
Aan iedereen smakelijk.
derbyke zegt:
derbyke zegt:
derbyke zegt:
bengel6300 zegt:
Ik heb dat gerecht ook al gemaakt met stoofvlees van rund super lekker.
Ga het ook eens proberen met jou recept varkenhaasje.
Groetjes Raymonda
Harry Lohr zegt: