KookJij

Romeins stoofpotje

Een heerlijk romeins stoofpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romeins stoofpotje te bereiden

Bak het rundvlees aan alle kanten bruin aan, houd deze apart.
Het gehakt mengen met het eike, chapelure en mosterd maak er kleine balletjes van, bak deze aan in boter.
Prei in ringen snijden.
Wortelen in ringen snijden.
Ajuin, sjalotten en look grof snijden.
Stoof de groenten een beetje aan in boter, kruiden aan het vlees toevoegen en de peperkoek ingesmeerd met de mosterd. Voeg het bier toe en laat op een zacht vuur sudderen tot het vlees super gaar is. Desnoods binden met bruine roux.
Serveer dit stoofpotje met heerlijk zelf gebakken frietjes en een slaatje naar keuze.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Chapelure = paneermeel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

roarke

roarke zegt:
Dank jullie wel voor jullie antwoord..gr. rola;)
flavia

flavia zegt:
Chapelure is paneermeel.:p
roarke

roarke zegt:
wat is chapelure???:(:?
derbyke

derbyke zegt:
Fijn om dat te horen en je weet het is graag gedaan daarom wisselen we ook recepten uit hé altijd proberen waard ;)groetjes van ons 3tjes :);):p
fabita

fabita zegt:
Helemaal op, Hilde. Niet eens een restje van de saus over. Bedankt. Flavia:);):p
derbyke

derbyke zegt:
Dank je fabita, nog een fijne zondag groetjes van ons 3tjes :);):p
fabita

fabita zegt:
Gisteren 2 pannen hiervan gemaakt. Eentje zal vandaag zeker opgaan met de visite. De andere heb ik ingevroren voor volgende week, voor andere eters. Heb veel bezoek en weinig tijd, vandaar. Het ruikt heerlijk en natuurlijk geproefd: erg lekker. Heb wel iets meer kruiden en mosterd bijgedaan. Het viel wat zoetig uit. Ik denk door de peperkoek die ik gebruikt heb. Ik zal je laten weten wat het bezoek ervan vond.Gr.Flavia
derbyke

derbyke zegt:
:);):p xxx
Anna

Anna zegt:
We hebben gesmuld, Hildeke!;);) En fijn dat er nog over is, dat is altijd heerlijk met dit soort receptjes!;);) Even goed uitrusten maar, van het weekend:p:p
Knufs, Anna.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo meid, sorry voor de late reactie maar kaarsje was gisteren volledig uit en niet meer op pc geweest. Hopelijk heeft het gesmaakt knuffels xxx :);):p
Anna

Anna zegt:
Nou, Hilde, dit staat voor vandaag op het menu!;);) Ben heel benieuwd:D:D
Lieve groetjes, Anna.:D
Anna

Anna zegt:
Ja, is zeker een leuke markt. Maar ach, we hebben elkaar toch ook, om te helpen? Ik kan bij mij in de buurt aan (bijna) alle kruiden komen, dus wat van het een of ander opsturen, is geen probleem;);)
Prosciutto

Prosciutto zegt:
Hallo Anna,
Jij ook bedankt voor de tip. Ik woon niet echt in de buurt van Apeldoorn maar kom er wel eens. Die markt lijkt me echt de moeite waard.
Groetjes, Prosciutto
Anna

Anna zegt:
Dank voor je lieve woorden Flavia!:D:D Daar doen we het ook allemaal voor;) Er zijn al erg leuke contacten tot stand gekomen onder onze gebruikers:D Het is een echte vrienden-kookliefhebbers-club onder elkaar!:D:D
fabita

fabita zegt:
Graag gedaan Prosciutto En als ze bij Appie niet hebben kun je het advies van de Kookjijteam opvolgen. Die reageren altijd direct als je ze nodig hebt, he? Een fijn site deze, Ik was eerst bij een andere waar ik meer dan 400 e4n dan zelfs alleen eigen recepten had opgestuurd, maar nooit één reactie gehad. Ook andere leden niet. Ik had er toen geen zin meer in altijd wat in te sturen. Maar op deze site krijg je heel vaak reacties en tips, erg leuk. Gr:p