Recept
« Terug naar recepten
Konijn op z'n Limburgs
PT150M
Konijn op z'n Limburgs
Een heerlijk konijn op z'n limburgs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vroeger thuis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn op z'n Limburgs te bereiden
Meng alle ingrediënten, behalve de konijnendelen en boter, goed met door elkaar in een ruime schaal met deksel zodat er een azijn mengsel ontstaat. Leg de konijnendelen hierin en laat ze minstens 14 uur marineren. Haal de konijnendelen uit de marinade en dep ze goed droog. Smelt de boter in een braadpan en braad de konijnendelen in 10 minuten rondom bruin. Zeef het azijnmengsel en voeg 2 deciliter van dit azijnvocht toe aan de aangebraden konijnendelen. Temper de warmtebron en laat het konijn in 2 uur gaar sudderen. Voeg regelmatig wat azijnvocht toe zodat de konijn goed kan sudderen. Zet in een schaaltje de citroenschijfjes erbij zodat ieder naar smaak de citroen over het konijn kan uitpersen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Krans zegt:
Een vriend had enkele toevoegingen van zijn overleden schoonmoeder uit Maastricht.
Nog aan de ingredienten toevoegen tijdens het sudderen: rode wijn, reep pure chocola, 2 plakken ontbijtkoek en 2 eetlepels appelstroop.
Na de marinade goed afdrogen en daarna het vlees kruiden met peper en zout. Mindert:p:p
bobbeltje zegt:
Gerrie Peters zegt: