Recept
« Terug naar recepten
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
PT120M
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Een welbekende en goedgewaardeerde zaak in Maastricht is café Sjiek.
Het sympathieke van deze tent (ze vinden zichzelf geen restaurant) is dat
ze de recepten van een aantal gerechten (van Patron Robin Berben) die ze
op de kaart hebben, ook op hun internetsite hebben staan.
Erg leuk dus voor de hobbykoks onder ons.
Zo kwam ik aan dit authentieke recept voor Konijn met pruimen en
amandelen. Misschien niet zo bekend als het "Sjiek zoervleis" maar zeker
niet minder lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Café Sjiek, Maastricht
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht te bereiden
- De konijnenbouten samen met de uien, azijn, water,rode wijn en de kruiden één nacht laten marineren.
- Konijnenbouten uit de marinade halen en goed afdeppen. Boter laten kleuren en de bouten mooi bruin laten bakken.
- De marinade over de gekleurde bouten doen en het geheel aan de kook brengen. Als alles kookt de bruine suiker en stroop toevoegen.
- Na ongeveer een goed uur koken de gedroogde pruimen toevoegen en alles nog een half uurtje laten koken Eventueel nog op smaak brengen en binden.
- Als afwerking geroosterde amandelen over het gerecht strooien. (Die was ik deze keer helaas vergeten.)