Recept
« Terug naar recepten
Kweeperensoufflé
PT40M
Kweeperensoufflé
Een heerlijk kweeperensoufflé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Garfepoef- baksels2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kweeperensoufflé te bereiden
Peren schillen, klokhuizen verwijderen en in 4 parten snijden. Peren, wat water met citroensap, de helft van de suiker, de kruidnagelen en de kaneelpijp 30 minuten op matig vuur koken tot het stroperig is. Daarna af laten koelen. Eierdooiers au bain marie luchtig loskloppen, de rest van de suiker erdoor en op matig vuur onder regelmatig roeren laten indikken. Deeg op licht bebloemde vlakke ondergrond uitrollen en bodem uitsnijden voor springvorm van ±24 cm. Rest deeg gebruiken voor de wanden. Oven voorverwarmen op 180°. Kruidnagelen en kaneelstok verwijderen en de moes in de vorm scheppen. Bovenkant met spatel vlak maken. Dooiermengsel erover gieten. Eiwitten met wat zout stijfslaan en voorzichtig door de dooiers mengen. Vorm iets boven het midden van de oven plaatsen en in 30 minuten bakken tot de soufflé goudbruin is en gerezen is.
I
I