Je kan dit recept uitbreiden door er döner reepjes of shoarma bij te doen, is ook erg lekker.
Als je teveel hebt en ze wilt invriezen leg er dan bakpapier tussen anders gaan ze plakken.
Doe dit ook als je ze op tafel opgestapelt serveert met de toppings op tafel in bakjes.
Recept
« Terug naar recepten
Lachmacun ala Niek
PT30M
Lachmacun ala Niek
Dit recept heb ik bedacht omdat mijn zoon (half turks) bijna geen groenten lust maar lachmachun favoriet is bij ons. De uiteindelijke topping kies je zelf!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lachmacun ala Niek te bereiden
- De paprika schoonmaken en in stukken snijden.
- De ui en knoflook ontvellen en in stukken snijden.
- De paprika, ui en knoflook in een keukenmachine of met een staafmixer pureren.
- Het blik tomatenstukjes met sap met de hand fijnknijpen.
- Het runder en kalfsgehakt in een kom doen en de paprika, ui en knoflook erbij doen, goed doorkneden.
- De kaneel, maggie, chilipoeder en oregano erdoor kneden.
- De tomatenprut erbij doen en goed erdoor kneden.
- Het gehakt is nu vrij vochtig maar dat is goed, zo blijven de tortilla bodems lekker zacht zodat je ze kan oprollen.
- De tortilla's ruim insmeren met het gehakt mengsel.
- Gaarbakken in een voorverwarmde oven van 220C, dit duurt ongeveer 15 minuten per lachmacun.
- Als de randen bruin zijn en het gehakt gaar dan zijn ze klaar.
- Meteen uit de oven beleggen met de topping en oprollen en direkt serveren, ze blijven niet lang warm! Afgekoeld zijn ze ook lekker maar als je ze warm wilt eten moet je snel zijn.
monique ottenbros zegt:
Het gehaktmengsel is een soort pasta wat je uitsmeert.