Ik vond het recept van deze chili op Allerhande.nl. Ik heb het recept enigszins aangepast. Ik heb minder gehakt toegevoegd, ook minder gepelde tomaten en chocolade.
Wij hebben echt gesmuld van deze chili. Ik heb al vaker chili gemaakt maar meestal niet laten sudderen. Maar het sudderen maakt deze chili echt lekkerder.
Recept
« Terug naar recepten
Chili con carne met kidneybonen, zwarte bonen en gehakt
PT20M
Chili con carne met kidneybonen, zwarte bonen en gehakt
Een heerlijke pittige chili van twee soorten bonen, goed gebakken gehakt, lekkere kruiden en chipotle pepers. Wel aan denken dat de chili nog plm. 1 1/2 uur moet sudderen om hem echt lekker te maken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
635 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili con carne met kidneybonen, zwarte bonen en gehakt te bereiden
- Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de specerijen en eventueel zout 5-6 min. op middelhoog tot hoog vuur bruin. Bak het vlees goed aan door het wat langer aan één kant aan te bakken en af en toe een beetje aan te drukken. Het vlees hoeft niet overal even gaar te zijn. De bruinere stukjes zorgen voor meer smaak.
- Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van ca. 1 cm.
- Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig.
- Doe ondertussen alle bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Voeg de tomaten, chipotle en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de bonen, chocola en suiker toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 90 min. met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.
- Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.