Recept
« Terug naar recepten
Chili Con Carne
PT120M
Chili Con Carne
Een heerlijk chili con carne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili Con Carne te bereiden
Spekblokjes aanbakken in een grote ketel.
Kalfsgehakt los roeren in de zelfde ketel samen met het spek en de in blokjes gesneden steak.
Dit alles goed kruiden met de bovenvermelde kruiden.
Ajuin in blokjes snijden, look fijnsnijden en toevoegen.
De gepelde tomaten bij de hierboven vermelde ingrediënten en laat op een zeer klein vuur zachtjes ± 90 min. sudderen.
Paprika's in kleine blokjes snijden, bonen in tomatensaus, maïs en kidneybonen (deze zeer goed afspoelen) toevoegen bij het vlees. Laat dit nog ± 30 min. sudderen op een zeer klein vuur.
Dit gerecht werd geserveerd met rijst van Uncle Ben's equilinia.
Kalfsgehakt los roeren in de zelfde ketel samen met het spek en de in blokjes gesneden steak.
Dit alles goed kruiden met de bovenvermelde kruiden.
Ajuin in blokjes snijden, look fijnsnijden en toevoegen.
De gepelde tomaten bij de hierboven vermelde ingrediënten en laat op een zeer klein vuur zachtjes ± 90 min. sudderen.
Paprika's in kleine blokjes snijden, bonen in tomatensaus, maïs en kidneybonen (deze zeer goed afspoelen) toevoegen bij het vlees. Laat dit nog ± 30 min. sudderen op een zeer klein vuur.
Dit gerecht werd geserveerd met rijst van Uncle Ben's equilinia.
Hilde Dumont zegt: