KookJij

Saus : Jachtsaus

Een heerlijk saus : jachtsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: ... personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saus : Jachtsaus te bereiden

Bak de spekblokjes aan zonder boter, voeg champignons ,sjalotten en paprika's toe, desnoods een beetje boter toevoegen en kruid goed af .Voeg de wijn , wildfond en honing toe.Laat dit geheel even inkoken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo mary , gewoon nemen die jij het beste vind . Groetjes van ons 3 :);):p
mary

mary zegt:
wildfond welke bouilon moet ik gebruiken dan zijn div soorten
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Mary , aan jou de vrije keus ...als je de saus maar lekker vind.Groetjes van ons 3 :);):p
mary

mary zegt:
ipv wildfond kan ik gewoon boilon uit potje gebruiken?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Mary, sorry voor de late reactie maar ben overdag aan 't werk.Kruiden gelijk je wil begin met kleine porties en naar gelang je zelf wil bij kruiden.Gewoon je zin doen wat je het lekkerste vind.Groetjes van ons 3 :);):p En Slaatje je hebt gelijk laat je fantasie maar de vrije loop als het maar smaakt. :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Meestal ga ik uit van een eetlepel vers gehakte kruiden of een theelepel gedroogde. Het is een beetje aanpassen aan de smaak. De jachtsaus eten we bij een jägerschnitzel met gebakken krieltjes of oven-aardappeltjes met een heerlijke salade. Bij de zuurkool of andere stamppotten kan het natuurlijk ook. Ieder z'n smaak.
Hartelijke groetjes, Gerda:p
mary

mary zegt:
hoeveel verse kruiden?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo allemaal , dank u voor de fijne reacties . Groetjes van ons 3 :);):p
h_wieske

h_wieske zegt:
Ben gek op sausjes, vooral als ik stamppotten maak. vind ik het zo kaal zonder saus. Lijkt me een lekkere saus voor b.v. bij stamppot zuurkool. Ga het zeker uitproberen. Bedankt voor het recept.
slaatje

slaatje zegt:
Ik heb dit recept gevraagd omdat ik in Duitsland ook verse jachtsaus heb gegeten in een restaurant dat ook enkel verse ingrediënten gebruikt vandaar mijn vraag naar saus met verse producten, maar om nou iedereen te verbieden om op kookjij te komen omdat er een pakje of zakje gebruikt wordt vindt ik te ver gaan. Groetjes Gerda :p
ineke

ineke zegt:
Dit recept ziet er erg lekker uit, ik ga het zeker een keer uit proberen, met rosbeef of varkenshaas.:)
ziele

ziele zegt:
Ik ben blij dat er iemand verse produkten gebruikt. Ik vind iederen die uit pakjes en zakjes eten klaar doet niet op kookjij mag komen. :)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo alletwee , blijven proberen...Wie niet waagt niet wint zeg ik altijd.Groetjes van ons 3 :);):p bij de volgende aflevering zal ik een foto plaatsen.;)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hilde, ik heb het gevonden en ga dit zeker proberen. Ik heb het namelijk niet zo op die zakjes en pakjes, veel te zout. Ik heb wel ge-experimenteert, was wel lekker maar niet wat ik had verwacht. Ik laat weten hoe het is geworden.
Heel hartelijk dank.
Groetjes Gerda:p;)
enilorac

enilorac zegt:
Goeie aktie, Hilde . . :). Vers is veel lekkerder dan uit een zakje of potje . . . Groetjes, Caroline