Recept
« Terug naar recepten
De lente is in het land
PT40M
De lente is in het land
Een heerlijk de lente is in het land recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De lente is in het land te bereiden
Aardappelen schillen en in schijven snijden beetgaar koken in licht gezouten water en afgieten.
Eikes loskloppen met de boursin en room.
Spek aanbakken.
Gehakt al roerend korrelig aanbakken.
Paprika's in blokjes snijden.
Porei in ringen snijden.
Wortelen in ringen snijden.
Ajuin fijn snijden.
Kruid deze groenten naar smaak en stoof deze beetgaar aan in een beetje boter.
Neem de springvorm en beleg deze met keukenpapier.
Aardappelen verdelen over de bodem en evenzeer de zijkanten.
Het vlees verdelen over de aardappelen vervolgens de groenten.
Volledig rond met de courgette versieren(rauw).
De eimassa er voorzichtig over verdelen.
Zet deze bereiding in een voorverwarmde oven 180 gr en bak +/- 20 min dan de gemalen kaas erover , laat nog een tien min bakken.
Verwijder de vorm en papier en serveer zeer warm op bord in spiesjes gesneden.
Werk af met gemalen peper.
Eikes loskloppen met de boursin en room.
Spek aanbakken.
Gehakt al roerend korrelig aanbakken.
Paprika's in blokjes snijden.
Porei in ringen snijden.
Wortelen in ringen snijden.
Ajuin fijn snijden.
Kruid deze groenten naar smaak en stoof deze beetgaar aan in een beetje boter.
Neem de springvorm en beleg deze met keukenpapier.
Aardappelen verdelen over de bodem en evenzeer de zijkanten.
Het vlees verdelen over de aardappelen vervolgens de groenten.
Volledig rond met de courgette versieren(rauw).
De eimassa er voorzichtig over verdelen.
Zet deze bereiding in een voorverwarmde oven 180 gr en bak +/- 20 min dan de gemalen kaas erover , laat nog een tien min bakken.
Verwijder de vorm en papier en serveer zeer warm op bord in spiesjes gesneden.
Werk af met gemalen peper.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.