Je kunt deze schotel makkelijk voorbereiden tot en met het bestrijken
van de schotel met de crème fraîche.
Laat alles goed op temperatuur komen in de oven en dus goed
doorwarmen.
Neem de schotel uit de oven, beleg met de nacho's en bestrooi met de
geraspte kaas.
Zet in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer met wat rijst
Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's
PT55M
Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's
Op speciaal verzoek van kleindochter deze Mexicaanse ovenschotel
gemaakt, maar niet met kip maar nu met gehakt. Ik nam daarvoor 300 gr
rundergehakt én 300 gr gemengd gehakt van de slager. Zo heb ik het
voordeel van smakelijk gekruid gehakt met minder zout en magerder
gehakt.
Deze schotel is een variatie op de Mexicaanse Ovenschotel met Kip,
Paprika en Courgette. Er gingen kidneyboontjes en een blikje Mexicaanse
groente extra in deze schotel.
Wetende, dat de kleinkinderen dat niet zo lekker vinden maakte ik voor hun
tweetjes elk een apart schoteltje met extra nacho's.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's te bereiden
- Bak het gehakt rul in een droge Koekenpan of wok. Laarthet gehakt uitlekken in een zeef.
- Bak de paprika, ui, knoflook en courgette aan in het aanhangende vet van het gehakt. Voeg eventueel iets olie toe indien nodig.
- Stoof de groentjes ca 10 minuutjes.
- Laat de kidney boontjes en de Mexicaanse melange uitlekken en werk alle groente doorelkaar.
- Vet de ovenschotel in en stort het gehakt en de groente doorelkaar in de ovenschotel.
- Bestrijk de schotel met de crème fraîche. Leg er de nacho's op en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden, totdat de kaas gesmolten is.