KookJij

Limburgs Zoerfleihsj (zuurvlees)

Een heerlijk limburgs zoerfleihsj (zuurvlees) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2880 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgs Zoerfleihsj (zuurvlees) te bereiden

Het vlees in de azijn met water (halfom) zetten. Het moet net onder staan.
2 gesneden uien, de laurier, de peperkorrels en de kruidnagels ook aan de azijn toevoegen.
Braadstuk nu 48 uur en poulet 36 uur laten trekken op een koele plaats.
Na het trekken het braadstuk droogdeppen of de poulet goed laten uitlekken!
(Braadstuk dan in poulet blokken snijden) De kruiden en de uien uitzeven uit de azijn en bewaren.
Het vlees aanbraden met peper en zout daarna blussen met heet water.
Na ongeveer 2 uur de gezeefde kruiden erbij doen en de andere 2 vers gesneden uien.
Een eetlepel rinse appelstroop erdoor roeren.

Nu nog een uur zacht laten stoven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anja

anja zegt:
Hartstikke bedankt voor de tip!
Morgen naar de Naanhof!!!
Koempel

Koempel zegt:
Paardenpoelet wordt verkocht bij de Naanhof in Vaals, Nuth en Vlodrop.
anja

anja zegt:
Ik wil zoervleisj maken van paardenpoulet. Waar kan ik dat nog krijgen tegenwoordig in de buurt van Geleen?
smokey

smokey zegt:
Goed zo Koempel pracht toevoeging aan dit recept
Koempel

Koempel zegt:
Het is Zoervleisj.
smokey

smokey zegt:
kan ook mien jah als het maar wat zoets is en de peperkoek geeft ook nog een goede binding. Het is zoals met zoveel koken is je fantasie gebruiken. Als ik zelf met iets begin kan ik weleens eindigen met iets heel anders Hahaha ik denk dat het koken hetzelfde is als dat zoveel anders is uitgevonden ... dus graaf toeval begon er al mee toen wij nog in een berenvelletje rondrenden en er achter kwamen dat na een bosbrand de konijntjes ineens een stuk beter smaakten.;)
mien hamaekers

mien hamaekers zegt:
Beste Smokey, ik de er altijd enkele plakken ontbijtkoek en een eetlepel suiker bij. Bij de kruiden ook nog een stuk of vijf geplette jeneverbessen en een theelepel tijm. Heerlijk. Ditzelfde ook bij "knien inut zoer".
Smokey

Smokey zegt:
Klopt marleen maar dan heet het wel 'knien inut zoer' (konijn in het zuur):)
marleen

marleen zegt:
kan ook met konijn.
heeeeerlijk