Recept
« Terug naar recepten
Limburgs Zoerfleihsj (zuurvlees)
PT2880M
Limburgs Zoerfleihsj (zuurvlees)
Een heerlijk limburgs zoerfleihsj (zuurvlees) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Smokey Bear
Bereidingstijd:
2880 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgs Zoerfleihsj (zuurvlees) te bereiden
Het vlees in de azijn met water (halfom) zetten. Het moet net onder staan.
2 gesneden uien, de laurier, de peperkorrels en de kruidnagels ook aan de azijn toevoegen.
Braadstuk nu 48 uur en poulet 36 uur laten trekken op een koele plaats.
Na het trekken het braadstuk droogdeppen of de poulet goed laten uitlekken!
(Braadstuk dan in poulet blokken snijden) De kruiden en de uien uitzeven uit de azijn en bewaren.
Het vlees aanbraden met peper en zout daarna blussen met heet water.
Na ongeveer 2 uur de gezeefde kruiden erbij doen en de andere 2 vers gesneden uien.
Een eetlepel rinse appelstroop erdoor roeren.
Nu nog een uur zacht laten stoven.
2 gesneden uien, de laurier, de peperkorrels en de kruidnagels ook aan de azijn toevoegen.
Braadstuk nu 48 uur en poulet 36 uur laten trekken op een koele plaats.
Na het trekken het braadstuk droogdeppen of de poulet goed laten uitlekken!
(Braadstuk dan in poulet blokken snijden) De kruiden en de uien uitzeven uit de azijn en bewaren.
Het vlees aanbraden met peper en zout daarna blussen met heet water.
Na ongeveer 2 uur de gezeefde kruiden erbij doen en de andere 2 vers gesneden uien.
Een eetlepel rinse appelstroop erdoor roeren.
Nu nog een uur zacht laten stoven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
anja zegt:
smokey zegt:
anja zegt:
Morgen naar de Naanhof!!!