Recept
« Terug naar recepten
Limburgs zoervleis
PT30M
Limburgs zoervleis
Limburgs zoervleis
Recept van:
Joyce Hijmans
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Robin Berben, eetcafé Sjiek te Maastricht
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgs zoervleis te bereiden
stap 1: Snijd het vlees in stukjes van ca.3 cm en doe die in een kom. Meng 300 ml water met de azijn en voeg de laurier en kruidnagels toe. Voeg naar smaak (versgemalen) peper en zout toe. Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
Stap 2: Neem het vlees uit de marinade, laat goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
Stap 3: Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in 2/3 van de boter. Blus het af door de marinade erover te gieten.
Stap 4: Bak de uien in de rest van de boter. Voeg ze, als ze mooi bruin zijn, bij het vlees
Stap 5: Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep regelmatig het schuim eraf.
Stap 6: Voeg, als het vlees gaar is, de ontbijt koek toe om de saus te binden. Roer de stukjes goed door de marinade totdat een gladde saus ontstaat. Voeg de appel- of fruitstroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel naar smaak nog wat stroop toe.
Stap 2: Neem het vlees uit de marinade, laat goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
Stap 3: Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in 2/3 van de boter. Blus het af door de marinade erover te gieten.
Stap 4: Bak de uien in de rest van de boter. Voeg ze, als ze mooi bruin zijn, bij het vlees
Stap 5: Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep regelmatig het schuim eraf.
Stap 6: Voeg, als het vlees gaar is, de ontbijt koek toe om de saus te binden. Roer de stukjes goed door de marinade totdat een gladde saus ontstaat. Voeg de appel- of fruitstroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel naar smaak nog wat stroop toe.
Mijn kookverhaal (Joyce Hijmans)
Als rasechte Limburgse, staat dit gerecht, zelfs nu we op Curacao wonen, geregeld op tafel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Sipke zegt:
crot zegt:
joyce zegt:
Ik hoop dat je net zo enthousiast zult zijn over dit gerecht als onze Antiliaanse kennissen ;)
Succes en smakelijk!
Liske zegt: