KookJij

Wild zwijnstoverij

Een heerlijke wild zwijnstoverij aten wij toen we na een stevige winterse wandeling aanschoven bij boscafé/berghut "t Hijgend Hert" in Vijlen. Met als basis de ingrediënten die op de menukaart stonden en met de aanvulling van mijn eigen creativiteit is deze heerlijke stoofpot ontstaan. Je kunt hier niet enkel wildzwijnpoulet voor gebruiken maar ook gemengd wild.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wild zwijnstoverij te bereiden

  1. Verwarm olie en boter in een braadpan en doe de poulet erin. Strooi peper en zout erover en voeg de kruiden toe, bak de poulet rondom bruin.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze enkele minuutjes meestoven.
  3. Doe het bier, port en azijn erbij en laat dit aan de kook komen.
  4. Voeg dan de (hete) bouillon toe en laat het geheel op een klein pitje ongeveer 1 ½ tot 2 uur zachtjes gaar stoven.
  5. Een kwartiertje voor het einde voeg je de rozijnen en de mosterd toe en schep dit alles goed door elkaar. Indien nodig de saus nog even een beetje binden.
  6. Serveer de stoverij in kleine pannetjes of schaaltjes en strooi er een beetje geschaafde amandelen en lenteui overheen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met zelfgemaakte frieten en appelmoes of aardappelkroketjes en rode kool

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst