KookJij

Reerug (aan het bot) uit de oven

Dit recept is oorspronkelijk voor een Römertopf. Ik heb in plaats hiervan een braadpan (met deksel) die ook in de oven gebruikt mag worden maar kan ook prima in een andere ovenschaal met deksel.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Essen & Trinken/ inspiratie van een recept, grotendeels aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reerug (aan het bot) uit de oven te bereiden

  1. Als je bevroren reerug gebruikt, laat je deze van te voren langzaam ontdooien (haal het indien mogelijk de dag ervoor uit de diepvries).
  2. Dep het vlees goed droog en verdeel de tomatenpuree, mosterd, zout, peper en marjolein eroverheen en laat dit er even intrekken, dek de rug af met plakjes ontbijtspek.
  3. Vul dan de braadpan; de helft van de boter in vlokken onderaan, de grof gesneden soepgroenten bovenop, dan het vlees, en verdeel dan de rest van de boter in vlokken weer over het vlees. Kruiden: Strooi (geplette) pimentbollen en jeneverbessen, laurierblaadjes eroverheen en sluit het deksel.
  4. Zet de braadpan in de voorverwarmde oven op 200 graden, zet na 30 minuten de temperatuur terug op 150 graden.
  5. Schenk dan de bouillon over het vlees zodat het vlees niet te droog wordt.
  6. Na ongeveer 2 uur begin je met het bereiden van de saus: giet de bouillon van de braadpan door een zeef in een (steel)pan, houd het vlees warm in de oven.
  7. Bind de vleesbouillon met maïzena, breng op smaak met rode wijn, cranberrycompote (of gelei) en crème fraîche.
  8. Voor het serveren de reerug van het bot verwijderen, opensnijden en een beetje saus over het bord gieten. Schenk de rest van de saus in een sauskom.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met gekookte aardappelen en rode kool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst