Recept
« Terug naar recepten
Lamsbout met paprika en tomatenblokjes
PT180M
Lamsbout met paprika en tomatenblokjes
Ik had een lekkere lamsbout gehaald en hier een heerlijk recept meegemaakt. Probeer het ook en laat het weten hoe het smaakte.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbout met paprika en tomatenblokjes te bereiden
- Olie en boter in de pan verhitten en de lamsbout inwrijven met Zwarte peper en zout uit de molen.
- Aanbraden en een bruinkorstje aan alle kanten, uit de pan halen en even in de oven op 120 gr. laten rusten.
- In hetzelfde braadvet de ui en knoflook glazig bakken, daarna de paprikablokjes meebakken.
- De tomatenblokjes toevoegen, cayennepeper naar smaak erbij en laat dit alles even doorbakken, lamsbout terugleggen in de pan en een flinke scheut witte wijn erbij.
- Zorg dat alles onder staat evt wat kokend water toevoegen en de deksel op de pan en lat alles op een kleine pit een paar uur garen.
- Regelmatig vlees omdraaien totdat het lekker gaar is.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Wij hebben dit met aardappelkroketjes gegeten, maar stokbrood of een lekker frans brood smaakt hier ook goed bij.