Je kunt hier vele soorten vlees voor nemen als je het maar heerlijk kunt sudderen.
Wij hebben het met stokbrood gegeten maar met verse frietjes ook erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Spaans stoofpotje
PT180M
Spaans stoofpotje
Ik heb mijn inspiratie van Wilmie Willims. Ik zou zeggen ga het uitproberen en laat in een berichtje weten of je geslaagd recept vindt. De bereidingstijd is natuurlijk welk soort vlees je hebt.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaans stoofpotje te bereiden
- Vlees in grote stukken snijden en kruiden met zout en zwarte peper.
- Ui grof en knoflook klein snijden.
- Tomaten ontvellen en in groffe stukken snijden.
- Olie met de boter verhitten ,niet laten verbranden en de ui en knoflook aanfruiten, glazig bakken. Uit de pan halen en het vlees goed aanbraden. Duurt toch wel een minuut of 10 en daarna de ui en knoflook toevoegen en weer heerlijk doorbakken.
- De tomaten toevoegen en flink doorroeren, doe er ook het blikje tomaat bij met 1 flinke scheut witte wijn. De kruiden opbinden (zodat je dat er straks in z'n geheel uit kan halen) en toevoegen.
- En laat nu maar je stoofpotje staan garen tot het vlees lekker mals is.
- Even proeven of er nog zwarte peper en zout bij moet en dan het kruidenbuiltje eruit halen.
- Doe er nog een scheut kookroom of evt. slagroom toe om de tomaat te ontzuren.
- Proef nogmaals en serveer het stoofpotje met lekker vers stokbrood.