Recept
« Terug naar recepten
Limoenhoningcakejes met jam
PT65M
Limoenhoningcakejes met jam
Een heerlijk limoenhoningcakejes met jam recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Masterchef
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limoenhoningcakejes met jam te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de boter en suiker romig, voeg dan de eieren, honing, gember en limoenzest erbij en mix. Zeef de bloem boven het mengsel en meng tot het glad is.
Vet de ovenschaaltjes in met boter. Vul de bakjes met dit mengsel, plaats op een bakplaat en bak 25 minuten in de oven.
Smelt ondertussen voor de jam 100 gr boter in een pannetje. Voeg de bruine suiker toe en roer op laag vuur tot het volledig is opgelost. Voeg dan de ananas, gember en limoenzest en -sap erbij. Laat ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren, pruttelen.
Laat de jam lichtjes afkoelen.
Haal de vormpjes uit de oven en schep de jam erover.
Mix de boter en suiker romig, voeg dan de eieren, honing, gember en limoenzest erbij en mix. Zeef de bloem boven het mengsel en meng tot het glad is.
Vet de ovenschaaltjes in met boter. Vul de bakjes met dit mengsel, plaats op een bakplaat en bak 25 minuten in de oven.
Smelt ondertussen voor de jam 100 gr boter in een pannetje. Voeg de bruine suiker toe en roer op laag vuur tot het volledig is opgelost. Voeg dan de ananas, gember en limoenzest en -sap erbij. Laat ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren, pruttelen.
Laat de jam lichtjes afkoelen.
Haal de vormpjes uit de oven en schep de jam erover.
sonyanijntje zegt: