Recept
« Terug naar recepten
Luikse witte worst gevuld met zuurkool
PT20M
Luikse witte worst gevuld met zuurkool
Een heerlijk luikse witte worst gevuld met zuurkool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse witte worst gevuld met zuurkool te bereiden
Snijd de worsten gedeeltelijk door, vul met zuurkool, goed aanduwen, draai het gerookt spek erom.
Bak deze even aan in een beetje boter.
Leg deze in een beboterde vuurvaste schotel en bak verder gaar in voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 min.
Serveer zeer warm.
Bak deze even aan in een beetje boter.
Leg deze in een beboterde vuurvaste schotel en bak verder gaar in voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 min.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Deze worsten werden geserveerd op een bedje van aardappelpuree voor koelere dagen te vinden op mijn receptenpagina.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Wordt hier nog iets aangedaan?
Groet Els
apu zegt:
derbyke zegt:
apu zegt:
apu zegt:
derbyke zegt:
Witte Worst :
Eerst en vooral heeft witte worst niets te zien met ingewanden of dergelijke.
Witte worst is een lekkernij op zich zowel als op de BBQ als in de pan of in de oven of gewoon koud.
Het aanvankelijk recept van witte worst is 1/3 vlees, 1/3 brood en melk, 1/3 vet . Huidig wordt dit nog overal toegepast met uitzondering van Puydtjes Artisanale Vleewaren.Wij werken met een combinatie van varkensvlees en rundsvlees zonder brood, melk of extra vet. De reden daartoe is zeer simpel ,brood en melk zorgen voor een snelle verzuring met bedef tot gevolg, omdat tegen te gaan moet je dan bewaarmiddelen toevoegen die op hun beurt de kleur ondermijnen enz...Dus wij werken zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen en dus hebben we ook een ander recept.
Witte pens wordt afgevuld in natuurdarmen van caliber 44 die de ideale breedte zijn en kunnen perfect in uw diepvriezer bewaard worden.
Glutenvrij, Tarwevrij, Lactosevrij, glutamaatvrij (smaakversterkervrij), zonder keurstoffen, zonder bewaarmiddelen en zonder toegevoegde aroma's.
Een curryworst is nog altijd een hamburger.Groetjes van ons 3tjes :);):p
hns zegt:
H,B en Tineke :):):)
PS ik denk dat Bores het ook wel lekker vindt, alleen dit gaat aan zijn neusje voorbij!!
apu zegt:
derbyke zegt:
:);)
hns zegt:
Ik ben gek op zuurkool, dus voor mij een juiste keuze!!
dank&grten
Hans en DE Bores:):):)
derbyke zegt:
Groetjes Hilde:);)
sjeef zegt:
Moet de ondertekening bij je recepten niet aangepast worden?
Waarschijnlijk staat dat standaard ingesteld, maar er kan ook een andere reden zijn.
Groetjes,
Gerard Schaefers
Hilde Dumont zegt: