Dit (basis) recept voor pastasaus is afkomstig van mijn moeder. We hadden een groot gezin en niet zoveel geld om altijd uitgebreid te eten. Bovengenoemd recept maakte ze dan ook vaak!
Bij de slager kregen we toen nog altijd (gratis) een zakje gehaktkruiden bij een pondje gehakt. Als ze dan macaroni wilde maken kreeg ze er van de slager twee zakjes (ook gratis) :-)
Later toen ik ging studeren en ook niet zoveel "te makken" had heb ik dit zeker eens per 14 dagen gegeten. Omdat ik toen maar een kookpitje had heb ik daarop de saus gemaakt en de macaroni deed ik dan in een plastic (afsluitbaar) bakje en goot daarop kokend water. Als de saus klaar was, was ook de macaroni klaar!!
Vandaar: Macaroni voor Studenten.
Eet smakelijk!
Recept
« Terug naar recepten
Macaroni voor Studenten
PT30M
Macaroni voor Studenten
Een heerlijk macaroni voor studenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mamsie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni voor Studenten te bereiden
Breng in een ruime pan per 100 gr. macaroni 1 liter water aan de kook,
Laat de macaroni in het water glijden en breng het water, onder af en toe roeren, opnieuw aan de kook.
Kook de macaroni in 6 minuten beet gaar (al dente).
Giet de macaroni af in een vergiet.
Pel en snij ondertussen de uien in partjes, dat houd in dat je de gepelde ui een maal doorsnijd van de bovenkant tot het wortelkroontje, dan in ongev. 5 mm. brede partjes).
Maak de blikjes tomatenpuree op en zet ze klaar voor gebruik met een lepeltje,
Doe dit ook met het groentenbouillonblokje en kruidenmix voor gehakt.
Bak op een middelmatig vuur (elektr. stand 4) het gehakt lekker los (rul) in een hapjespan. Gebruik event. een beetje boter, maar bij bijv. half om half gehakt, het je geen boter of olie nodig,
Wanneer het gehakt licht bruin gebakken is voeg je de gesneden uien toe en bakt dit al omscheppende tot de uienpartjes glazig zijn, voeg de kruidenmix en tomatenpuree erbij en nog even goed doorwarmen.
Mocht de massa een beetje "droog" zijn kun je er een beetje kookvocht van de macaroni aan toevoegen.
Als je (te)veel saus hebt kun je een gedeelte invriezen.
Maar dan niet de macaroni erdoor scheppen!
Laat de macaroni in het water glijden en breng het water, onder af en toe roeren, opnieuw aan de kook.
Kook de macaroni in 6 minuten beet gaar (al dente).
Giet de macaroni af in een vergiet.
Pel en snij ondertussen de uien in partjes, dat houd in dat je de gepelde ui een maal doorsnijd van de bovenkant tot het wortelkroontje, dan in ongev. 5 mm. brede partjes).
Maak de blikjes tomatenpuree op en zet ze klaar voor gebruik met een lepeltje,
Doe dit ook met het groentenbouillonblokje en kruidenmix voor gehakt.
Bak op een middelmatig vuur (elektr. stand 4) het gehakt lekker los (rul) in een hapjespan. Gebruik event. een beetje boter, maar bij bijv. half om half gehakt, het je geen boter of olie nodig,
Wanneer het gehakt licht bruin gebakken is voeg je de gesneden uien toe en bakt dit al omscheppende tot de uienpartjes glazig zijn, voeg de kruidenmix en tomatenpuree erbij en nog even goed doorwarmen.
Mocht de massa een beetje "droog" zijn kun je er een beetje kookvocht van de macaroni aan toevoegen.
Als je (te)veel saus hebt kun je een gedeelte invriezen.
Maar dan niet de macaroni erdoor scheppen!
Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
grietje56 zegt:
apu zegt: