KookJij

Nasi Goreng Kruidenmix

Een heerlijk nasi goreng kruidenmix recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nasi Goreng Kruidenmix te bereiden

In principe worden de zaden, pitten, blaadjes enz. eerst opgewarmd in een droge bakpan boven een zacht vuurtje. Je merkt vanzelf wel wanneer de kruiden hun aroma gaan afgeven. Dat is het moment om de kruiden te poederen en te gebruiken in de diverse melanges.
Ga nu niet direct denken dat dit de enige echte nasi kruidenmix is. Dit is een van de vele, maar wel degene welke generaties lang in mijn familie is gebruikt.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Op 100 gram ongekookte rijst: 1 eetlepel kruidenmix
Op 400 gram gekookte rijst beginnen we met :
5 cc trassi
100 gram buikspek of pancetta
1 prei
6 sjalotjes, gesnipperd
6 teentjes knoflook, gesnipperd
3 lomboks, ontpit
3 eetlepels ketjap manis

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst