Op 100 gram ongekookte rijst: 1 eetlepel kruidenmix
Op 400 gram gekookte rijst beginnen we met :
5 cc trassi
100 gram buikspek of pancetta
1 prei
6 sjalotjes, gesnipperd
6 teentjes knoflook, gesnipperd
3 lomboks, ontpit
3 eetlepels ketjap manis
Recept
« Terug naar recepten
Nasi Goreng Kruidenmix
PT30M
Nasi Goreng Kruidenmix
Een heerlijk nasi goreng kruidenmix recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi Goreng Kruidenmix te bereiden
In principe worden de zaden, pitten, blaadjes enz. eerst opgewarmd in een droge bakpan boven een zacht vuurtje. Je merkt vanzelf wel wanneer de kruiden hun aroma gaan afgeven. Dat is het moment om de kruiden te poederen en te gebruiken in de diverse melanges.
Ga nu niet direct denken dat dit de enige echte nasi kruidenmix is. Dit is een van de vele, maar wel degene welke generaties lang in mijn familie is gebruikt.
Ga nu niet direct denken dat dit de enige echte nasi kruidenmix is. Dit is een van de vele, maar wel degene welke generaties lang in mijn familie is gebruikt.