Recept
« Terug naar recepten
Rundstoofvlees met balletjes in Westmalle Trappist
PT180M
Rundstoofvlees met balletjes in Westmalle Trappist
Een heerlijk stoofpotje vergezeld van een Westmalle Tripple!
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundstoofvlees met balletjes in Westmalle Trappist te bereiden
Stoof ajuin en wortelen in een grote ketel even aan in boter.
Bak het rundvlees en het spek aan alle kanten goed aan en voeg bij de wortelen. Kruid zeer goed en laurierblaadjes toevoegen. Trappist toevoegen.
Laat dit op een zacht vuur gaar stoven.
Bereid het gehakt met kruiden, chapelure en het eike. Maak balletjes en voeg deze de laatste 15 min. toe aan het rundstoofvlees.
Indien nodig bij binden.
Serveer zeer warm.
Bak het rundvlees en het spek aan alle kanten goed aan en voeg bij de wortelen. Kruid zeer goed en laurierblaadjes toevoegen. Trappist toevoegen.
Laat dit op een zacht vuur gaar stoven.
Bereid het gehakt met kruiden, chapelure en het eike. Maak balletjes en voeg deze de laatste 15 min. toe aan het rundstoofvlees.
Indien nodig bij binden.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
@ Annika , zeker veel vlees maak altijd iets extra voor in de diepvries ... weinig tijd na het werk even uithalen en je stoofpotje is klaar .
Groetjes van ons 3 :);):p
Tony zegt: