Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
PT60M
Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
Wintersgerechtje
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo, Blondy en Ziva
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst te bereiden
- Snij de hoedjes van de gele paprika af verwijder de zaadjes. Een deel van de groene en rode paprika zeer fijn snijden evenzeer van de hoedjes van de gele paprika. Andere stukken grof snijden de ajuin evenzeer, sjalotjes zeer fijn snijden. Rijst 5min koken, afspoelen onder koud water. Meng het gehakt met het eike, uitgeperst teentje look, chapelure deze goed kruiden vervolgens de fijn gesneden groenten en 3 soeplepel rijst eronder mengen. Vul de paprika's met deze mengeling, neem een diepe vuurvaste ovenschaal besmeer deze in met boter. Verdeel de rijst, grof gesneden ajuin, paprika en tomatencoulis in de schaal meng alles goed onder elkaar. Zet de paprika' op de mengeling en laat dit alles 45 min garen in een voorverwarmde oven op 200gr. Serveer dit gerecht op bord en werk af met de rucola.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.