Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika met kip, rijst en groenten
PT40M
Gevulde paprika met kip, rijst en groenten
Een heerlijk gevulde paprika met kip, rijst en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika met kip, rijst en groenten te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Paprika's : hoedje afsnijden en zaadjes verwijderen.
400 gr kippefilets in blokjes snijden , de andere 200 gr in kleine blokjes snijden.
Champignons in 8 verdelen.
Paprika' s in blokjes snijden.
Tomaatjes in vier snijden.
Ajuin , sjalotten en look zeer fijn snijden.
In een ruime ketel water laten koken met een beetje zeezout , dragon en marjolein voeg de rijst toe en laat een tiental minuten koken . Neem een deel van de rijst uit de ketel en spoel af onder koud water. De rijst in de ketel verder laten koken tot deze beetgaar is houd warm .
Voor de vulling van de paprika's : neem een pan en verwarm een beetje olijfolie op voeg nu de 200 gr fijne kippeblokjes , een deel van de groenten zowel de ajuin, sjalotten, look evenzeer de afgespoelde rijst, zeer goed kruiden en bak dit even aan goed mengen. Vul de paprika' s met deze mengeling en hoedje erop . Zet deze in een ingesmeerde vuurvaste schotel gedurende 25 min in de oven .
Bak de andere kippeblokjes goed gekruid gaar aan .
De groenten beetgaar opwokken en evenzeer kruiden.
Serveer dit alles zeer warm op bord met een pittige curry saus, deze te vinden op mijn recepten pagina.
Paprika's : hoedje afsnijden en zaadjes verwijderen.
400 gr kippefilets in blokjes snijden , de andere 200 gr in kleine blokjes snijden.
Champignons in 8 verdelen.
Paprika' s in blokjes snijden.
Tomaatjes in vier snijden.
Ajuin , sjalotten en look zeer fijn snijden.
In een ruime ketel water laten koken met een beetje zeezout , dragon en marjolein voeg de rijst toe en laat een tiental minuten koken . Neem een deel van de rijst uit de ketel en spoel af onder koud water. De rijst in de ketel verder laten koken tot deze beetgaar is houd warm .
Voor de vulling van de paprika's : neem een pan en verwarm een beetje olijfolie op voeg nu de 200 gr fijne kippeblokjes , een deel van de groenten zowel de ajuin, sjalotten, look evenzeer de afgespoelde rijst, zeer goed kruiden en bak dit even aan goed mengen. Vul de paprika' s met deze mengeling en hoedje erop . Zet deze in een ingesmeerde vuurvaste schotel gedurende 25 min in de oven .
Bak de andere kippeblokjes goed gekruid gaar aan .
De groenten beetgaar opwokken en evenzeer kruiden.
Serveer dit alles zeer warm op bord met een pittige curry saus, deze te vinden op mijn recepten pagina.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: