Recept
« Terug naar recepten
Herte steak met wilde rijst en gestoofde groenten
PT20M
Herte steak met wilde rijst en gestoofde groenten
Een heerlijk herte steak met wilde rijst en gestoofde groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herte steak met wilde rijst en gestoofde groenten te bereiden
Witloof de kern eruit en in de lengte grof snijden.
Rode ajuin in twee snijden en fijn snijden.
Paprika's ook in de lengte snijden.
Champignons in schijven.
-De rijst koken in ruim water met een beetje olijfolie met zout.
-Groenten kort aanstoven in olijfolie en kruiden met salie en thijm.
-Herte steaks kort en bondig aanbakken en evenzeer kruiden met peper,salie en thijm.(moet rood of roze zijn van binnen)
-Saus:een beetje rode wijn en een scheut fond van wild in de pan van het vlees even laten inkoken en desnoods een beetje binden en bij kruiden.
Dresseer dit alles mooi op bord en garneer desnoods af met verse thijm.
Rode ajuin in twee snijden en fijn snijden.
Paprika's ook in de lengte snijden.
Champignons in schijven.
-De rijst koken in ruim water met een beetje olijfolie met zout.
-Groenten kort aanstoven in olijfolie en kruiden met salie en thijm.
-Herte steaks kort en bondig aanbakken en evenzeer kruiden met peper,salie en thijm.(moet rood of roze zijn van binnen)
-Saus:een beetje rode wijn en een scheut fond van wild in de pan van het vlees even laten inkoken en desnoods een beetje binden en bij kruiden.
Dresseer dit alles mooi op bord en garneer desnoods af met verse thijm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Ps Bores was niet zo op soep, maar nu is hij er gek op!:):)
derbyke zegt: