Klik op foto om te vergroten.
Mercie Belleke voor dit heerlijk gerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van Belleke
PT40M
Ovenschotel van Belleke
Een heerlijk ovenschotel van belleke recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Belleke & Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van Belleke te bereiden
Snij de kip in blokjes, en bak deze half gaar aan in een beetje boter.
Aardappelen in blokjes snijden, en bijna beetgaar koken in licht gezouten water.
Pel de zilverajuintjes en snij in de helft.
Snij de wortel in blokjes.
Snij de prei in reepjes.
Broccoli in roosjes verdelen.
Stoof de groenten aan in boter en voeg het groenten bouillon keteltje toe.
Vervolgens de kippenbouillon en room toevoegen.
Breng aan de kook, indien nodig bijbinden. Als laatste de gehalveerde tomaatjes toevoegen.
Deze ingredienten samen in een beboterde vuurvaste schotel, zet +/- 30 min in een voorverwarmde op 200 gr.
Degene die liefhebber is van kaas bestrooi het gerecht rijkelijk met gemalen kaas.
Aardappelen in blokjes snijden, en bijna beetgaar koken in licht gezouten water.
Pel de zilverajuintjes en snij in de helft.
Snij de wortel in blokjes.
Snij de prei in reepjes.
Broccoli in roosjes verdelen.
Stoof de groenten aan in boter en voeg het groenten bouillon keteltje toe.
Vervolgens de kippenbouillon en room toevoegen.
Breng aan de kook, indien nodig bijbinden. Als laatste de gehalveerde tomaatjes toevoegen.
Deze ingredienten samen in een beboterde vuurvaste schotel, zet +/- 30 min in een voorverwarmde op 200 gr.
Degene die liefhebber is van kaas bestrooi het gerecht rijkelijk met gemalen kaas.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan van Berlo zegt:
Er was nog wat over en dat heb ik de volgende dag in de magnetron warm gemaakt zonder de kip. Niet superheet maar goed warm, ei en de kip weer toegevoegd, kaas erbovenop en inde oven verder warm gemaakt. Even onder de gril voor een korstje en smullen maar.
gonda zegt:
De smaak van de kip is top.
Hilde Dumont zegt:
liesbeth zegt:
Dit recept kun je ook goed gebruiken wanneer je het zandloperdieet volgt,
van Kris Verburght, een ware hype in Nederland.
Dan vervang je gewoon de gekookte aardappelen door: een potje bruine bonen. Dat geeft een heel zachte smaak aan dit gerecht. Ik deed er maar een hel klein beetje bouillon bij, minder dan jij aangeeft. Heerlijk recept, dank je wel! liesbeth
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
Gerard Schaefers zegt:
Of is het een hangertje om hun nekjes? :-)
Groeten,
Gerard
Hilde Dumont zegt: