Recept
« Terug naar recepten
Paascupcakes
PT30M
Paascupcakes
Een heerlijk paascupcakes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paascupcakes te bereiden
Verwarm de oven voor op het aangegeven tabel en plaats de papieren vormpjes op de bakplaat.
Snij de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa.
Voeg daarna de eieren en de melk toe.
Tenslotte voeg je het bakmeel en de suiker toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven.
Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen.
Controleer met bv een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.
Nu kan het versieren beginnen!
Versiering:
Zet een gewone, niet te lage pan met heet water en een daarin passende metalen hittebestendige kom of een tweede pan, werkt net zo goed op een laag vuur.
Let erop dat de bodem van de kom of pan niet de bodem van de pan met water raakt, anders treedt er oververhitting op.
Breek de chocolade in kleine stukjes, op deze wijze wordt de smelttijd gereduceerd.
Reguleer het vuur zodanig dat het water in de onderste pan heet is maar niet kookt.
Doe de chocolade in de bovenste pan en roer regelmatig.
Van de diverse soorten chocolade is pure chocolade het meest hitte bestendig.
Vooral melk en witte chocolade smelten zeer makkelijk en branden gemakkelijk aan als je niet goed oplet, daarom moeten deze goed geroerd worden.
Gebruik nu een kom met ijswater en dompel de kom met chocolade om het kook proces te stoppen, maar blijf roeren.
Doe op elk cakeje wat glazuur en strijk het glad met een (met kokend heet water natgemaakt) mes.
Laat het glazuur opdrogen.
Klop de slagroom stijf met advocaat, poedersuiker en klop-fix en schep het in een spuitzak met stervormig mondje.
Spuit op elk cakeje een mooie toef advocaatroom.
Decoreer elke toef met 3 smaken chocoladepaaseitjes.
Snij de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa.
Voeg daarna de eieren en de melk toe.
Tenslotte voeg je het bakmeel en de suiker toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven.
Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen.
Controleer met bv een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.
Nu kan het versieren beginnen!
Versiering:
Zet een gewone, niet te lage pan met heet water en een daarin passende metalen hittebestendige kom of een tweede pan, werkt net zo goed op een laag vuur.
Let erop dat de bodem van de kom of pan niet de bodem van de pan met water raakt, anders treedt er oververhitting op.
Breek de chocolade in kleine stukjes, op deze wijze wordt de smelttijd gereduceerd.
Reguleer het vuur zodanig dat het water in de onderste pan heet is maar niet kookt.
Doe de chocolade in de bovenste pan en roer regelmatig.
Van de diverse soorten chocolade is pure chocolade het meest hitte bestendig.
Vooral melk en witte chocolade smelten zeer makkelijk en branden gemakkelijk aan als je niet goed oplet, daarom moeten deze goed geroerd worden.
Gebruik nu een kom met ijswater en dompel de kom met chocolade om het kook proces te stoppen, maar blijf roeren.
Doe op elk cakeje wat glazuur en strijk het glad met een (met kokend heet water natgemaakt) mes.
Laat het glazuur opdrogen.
Klop de slagroom stijf met advocaat, poedersuiker en klop-fix en schep het in een spuitzak met stervormig mondje.
Spuit op elk cakeje een mooie toef advocaatroom.
Decoreer elke toef met 3 smaken chocoladepaaseitjes.