Uit de keuken van ons Jiri's oma Toos, heeeeel erg lekker !!
Serveer er rijst bij met kouseband, roti's, gekookte eitjes en sambalsaus. En een koel pilsje of wijntje.
Recept
« Terug naar recepten
Pikante Antilliaanse kippenstoof, lekker!!!!!!!!!!
PT45M
Pikante Antilliaanse kippenstoof, lekker!!!!!!!!!!
Een heerlijk pikante antilliaanse kippenstoof, lekker!!!!!!!!!! recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Cindy Lucardi, een studiegenootje
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante Antilliaanse kippenstoof, lekker!!!!!!!!!! te bereiden
Meng peper en zout met de kerriepoeder en wrijf hier de kip rondom goed mee in, laat de smaken even goed intrekken.
Verwarm de boter en de olie en bak hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de peper, uien, tomaten en knoflook toe en bak die op niet te hoog vuur mee tot alles zachter is. Blus af met de bouillon en voeg de foelie, laurier en nootmuskaat toe, laat alles op rustig vuur ca een uurtje stoven tot het allemaal heel erg gaar is, en roer regelmatig goed door de saus zodat de tomaten erin oplossen.
Als de kip echt supergaar - en heerlijk sappig - is, kan de pan op tafel en het smulfestijn beginnen ;-) Ngjang sweetie, oftewel: eet smakelijk!!!!
Verwarm de boter en de olie en bak hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de peper, uien, tomaten en knoflook toe en bak die op niet te hoog vuur mee tot alles zachter is. Blus af met de bouillon en voeg de foelie, laurier en nootmuskaat toe, laat alles op rustig vuur ca een uurtje stoven tot het allemaal heel erg gaar is, en roer regelmatig goed door de saus zodat de tomaten erin oplossen.
Als de kip echt supergaar - en heerlijk sappig - is, kan de pan op tafel en het smulfestijn beginnen ;-) Ngjang sweetie, oftewel: eet smakelijk!!!!